Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@09:26:26 GMT

صنعت بلدرچین در معرض خطر نابودی

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۴۵۲۲۶

صنعت بلدرچین در معرض خطر نابودی

واحدهای کوچک پرورش بلدرچین ناآگاهانه از واکسن، دارو و موا‌د ضدعفونی استفاده می کنند که اگر به همین صورت پیش برود تا 10 سال آینده صنعت بلدرچین نیز مانند صنعت مرغ نابود می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، این روزها بلدرچین یکی از غذاهای پرطرفدار در سبد خانوارها شده است و بخاطر خواص غذایی زیاد آن جلب توجهی در بازار طیور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سودآوری این پرنده در مقایسه با دیگر طیور اقبال تولیدکنندگان طیور را در چند سال اخیر بیشتر به این سمت کشانده است، بسیاری از کسانی پشت میز نشینی و کارمندی را جایگزین کارافرینی کردند، با پل پشتکار توانستند موفقیت های زیادی کسب کنند، بسیاری از کسانی که در زمینه طیور قدم می گذارند، بلدرچین به انان چشمک خواهد زد و چه بسا همین پرنده کوچک پرشی برای سکو های موفقیت باشد.

مسعود غلامی کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار بلاغ با اشاره به خواص بیشمار بلدرچین گفت: اسید امینه کمیاب  در گوشت این پرنده ، منبع خوب فسفر، نیاسین، مس، روی ، آهن، سلنیوم، ویتامین B، عناصر معدنی تنها بخشی از این خواص گوشت بلدرچین است.



وی ادامه داد: برای بیماری های چون فشار خون، آسم، تشنج، اعصاب ، عقب افتادگی جسمی، ناراحتی های روانی، بیخوابی این بلدرچین را به دارویی معجزه آسا تبدیل کرده است.

این کارشناس تغذیه از خواص تخم مرغ بلدرچین خاطرنشان کرد: تخم آن نیز 6 برابر تخم مرغ ویتامین، 7 برابر آهن، 5 برابر فسفر دارد و می تواند در درمان بیماری های چون کم خونی، کاهش استرس، ناتوانی های جسمی، سل تاثیر زیادی داشته باشد.

وی بلدرچین را به کودکان و میانسالان توصیه کرد و افزود: برای رشد کودکان و افرادی که بر اثر بیماری انرژی زیادی از دست داده اند می تواند از بلدرچین بعنوان ترمیمی برای بهبودی استفاده کنند.
 
اصغری درخیابان امام رضای آمل فروشگاه گوشت مرغ، بلدرچین، کبک و ماهی دارد، به خبرنگار بلاغ در خصوص فروش بلدرچین گفت: در ابتدا به دلیل فرهنگ سازی نشدن مصرف بلدرچین فروش مناسبی نداشت، اما امروز سلیقه ها به سمت آن هر روز بیشتر می شود، بطوری که با وجود کرونا تولید نمی شد، بسیاری از مشتریان منتظر فروش دوباره آن در بازار هستند.

وی با بیان اینکه فرهنگ مصرف آن روز به روز بیشتر می شود، عنوان کرد: با قرار دادن بورشور از خواص گوشت بلدرچین و تخم آن، استقبال به خرید آن بیشتر می شود، خوشبختانه جامعه با اگاهی بخشی تصمیم درستی برای سلامت خود می گیرد.



این فروشنده بازار فروش بلدرچین را مناسب خواند وتصریح کرد: اگر همین منوال البته با سرعت بیشتر فرهنگ سازی در زمینه کبک انجام شود، مردم نیز استقبال خواهند کرد.

جوادی در گفتگو با بلاغ با اشاره به پروژه مجتمع پرورش بلدرچین گفت: سه ساختمان موجود است که به صورت گردشی عمل می‌کند و در هر ۱۰ روز معادل ۱۰ هزار بلدرچین کشتار می‌شود.

وی ادامه داد: ۴۰ هزار بلدرچین گوشتی، ۳ هزار و ۵۰۰ بلدرچین مولد وجود دارد و در هر روز تقریبا ۱۰۰ بلدرچین کشتار می‌شود.

مدیر مجموعه پرورش بلدرچین با بیان اینکه حدود یک سال به صورت آزمایشی پرورش بلدرچین را شروع کردم، عنوان کرد: با طرح وام اشتغال روستایی، ۹۰ میلیون تسهیلات ثابت و ۷۰ میلیون تسهیلات در گردش فعالیت‌ام را ادامه دادم که در مجموع بیش از ۳ میلیارد هزینه کردم.

جوادی وجود سالن‌های زنجیره‌ای در پرورش بلدرچین را ضروری خواند و تاکید کرد: افزایش پرورش بلدرچین با وام‌های مشاغل خانگی باعث شده بسیاری از این واحدهای کوچک ناآگاهانه به بلدرچین‌ها واکسن بزنند، دارو و موا‌د ضدعفونی استفاده کنند درحالی که بلدرچین هیچ نیازی به مصرف این مواد ندارد.



وی یادآور شد: اگر به همین صورت پیش برود تا ۱۰ سال آینده صنعت بلدرچین نیز مانند صنعت مرغ نابود می‌شود.

مدیر مجموعه پرورش بلدرچین در پایان این مجموعه را دارای زنجیره‌ای از تولید تا فروش دانست و افزود: این زمین ۷ هزار و ۳۰۰ متر، دارای سه سالن در گردش، سالن بلدرچین نطفه دلر، بلدرچین مواد، بخش جوجه کشی، کشتار بسته بندی و فروشگاهی برای فروش است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: پرورش بلدرچین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۵۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند

ایرج ضاربان اظهارکرد: مبارزه با پشه ناقل بیماری مالاریا بسیار مهم است چوم مالاریا بصورت بومی سال‌ها در منطقه بلوچستان وجود داشته است.

وی افزود: پشه مالاریا در آب تخم ریزی می‌کند و تبدیل به لارو و در نهایت پشه بالغ می‌شود از این رو ماموران مراقب مالاریا و لاروکش در منطقه حضور دارند و سمپاشی‌ها برای مقابله با تکثیر پشه‌های آنوفل بالغ انجام می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: از آنجایی که چابهار و دشتیاری با کشور پاکستان هم مرز هستند، بیمارانی که از پاکستان می‌آیند اگر در معرض گزش این پشه‌ها قرار بگیرند آلوده می‌شوند و می‌توانند بیماری مالاریا را از طریق گزش به انسان سالم منتقل کنند در واقع پشه باعث انتقال بیماری مالاریا می‌شود.

وی اظهار کرد: تیم‌های متعددی در دانشکده علوم پزشکی چابهار داریم و همکاران ما برای کاهش شیوع بیماری مالاریا پای کار هستند.

ضاربان افزود: باید اقداماتی در جهت جلوگیری از افزایش پشه‌ها انجام شود و دانشکده علوم پزشکی چابهار در این راستا اقدامات جدی در دستور کار دارد.

وی افزود: افراد می‌توانند با استفاده از توری، پشه بند، وسایل سرمایشی و استفاده از مواد دورکننده پشه بر روی پوست از گزش پشه جلوگیری کنند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: پشه مالاریا در مناطق گرم و مرطوب و هوای معتدل وجود دارد و تکثیر پشه‌ها در زمان بارندگی و در آب راکد باقی مانده سرعت تکثیر بالاتری دارند که این موضوع سبب نگرانی برای مناطق سیل زده و ساکنین چادرهای اسکان موقت شده است.

وی بیان کرد: زمانی که پشه زیاد باشد سرعت شیوع بیماری‌ها بویژه بیماری مالاریا افزایش می‌یابد و باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

ضاربان خاطر نشان کرد: بیماری مالاریا هیچ واکسنی ندارد و افراد نباید در معرض گزش پشه قرار بگیرند و زمانی که بیمارانی وارد کشور می‌شوند می‌توانند به راحتی و از طریق گزش پشه بیماری مالاریا را منتقل کنند.

وی افزود: زمانی که گزش صورت می‌گیرد انگل تک یاخته از طریق خون وارد پشه می‌شود و اگر انسانی سالمی در معرض گزش پشه آلوده قرار بگیرد بیمار می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار عنوان کرد: سیل زدگانی که در چادرهای اسکان موقت هستند مورد آموزش تیم‌های آموزشِ بهداشت دانشکده علوم پزشکی قرار می‌گیرند. همچنین درخواست کردیم تعدادی پشه بند و توری برایمان ارسال شود تا در مناطق آلوده و مناطق روستایی توزیع و از خطرات احتمالی بیماری مالاریا جلوگیری‌ کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • گریه تلخ پیرمرد پس از نابودی زندگی‌اش در آتش سوزی امامزاده ابراهیم
  • قصه پرغصه نابودی صنعت فرش استان
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • پژوهش جدید دانشمندان همه باورهای مربوط به کف پای صاف را رد کرد
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات