Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت دانش‌بنیان کشور با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، موفق به تولید سیستم بازچرخانی آب و استفاده از پساب سه حوزه تلفیقی پرورش ماهی، محصولات گلخانه‌ای و پرورش طیور شد. اجرای این سیستم امکان صرفه‌جویی ۹۵ درصدی آب در حوزه کشاورزی را فراهم می‌کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ یک شرکت دانش بنیان کشور با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به تولید سیستم بازچرخانی آب و استفاده از پساب سه حوزه تلفیقی پرورش ماهی، محصولات گلخانه‌ای و پرورش طیور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شرکت در حال حاضر با کاهش 95 درصدی مصرف آب سالانه، 12 تن ماهی، 20 تن گوجه زیتونی، 3 تن گوشت بلدرچین و 9 تن تخم بلدرچین تولید می‌کند.

محبوبه سرابی، مدیرعامل شرکت کشت آب پایدار، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم گفت: با بازچرخانی آب و استفاده مجدد از پساب سه حوزه پرورش ماهی، محصولات گلخانه‌ای و طیور، مشکلات هر سه حوزه مانند تجهیزات میکانیکی، مکمل‌‌های غذایی و کودهای تقویتی رفع می‌شود. در این طرح میزان آب مصرفی تا 95 درصد کاهش یافته اما میزان تولید ماهی با حوضچه‌های مشابه برابر خواهد بود، به این شکل که آب استخر به بستر کشت گلخانه‌ای هیدروپونیک برمی‌گردد و هزینه تولید گلخانه‌ای را قبل از بهره‌برداری تا یک سوم کاهش و در حین بهره‌برداری کاملا صفر می‌کند.

وی ادامه داد: در این چرخه به آب اکسیژن‌دهی می‌شود و چون نمی‌توانیم از کود شیمیایی برای پرورش گیاه استفاده کنیم از کود حیوانی و فضولات بلدرچین استفاده می‌کنیم. در حقیقت فضولات حیوانی میزان کمبودهای شیمیایی آب را تأمین می‌کند و املاح فضولات بر اساس تغذیه بلدرچین‌ها تنظیم می‌شود.

سرابی در مورد مزایای زیست محیطی این سیستم خاطرنشان کرد: حل معضل فقر منابع آبی کشور و رفع مشکل کمبود خاک حاصلخیز، جلوگیری از مصرف غیربهینه آب برای تولید محصولات زراعی، جلوگیری از آلودگی منابع آبی به‌وسیله انواع پساب‌ها و پسماندهای بخش کشاورزی، عدم استفاده از کودها و سموم شیمیایی نامناسب و تولید محصولات صددرصد ارگانیک به دلیل ماهیت بازچرخانی آب در سیستم از مزایای این سیستم است. این سیستم با رفع همه معایب و مشکلات سیستم‌‌های موجود، از مواد، ضایعات و فضولات یک سیستم در سیستم دیگر بهره‌ برده و با ایجاد یک اکوسیستم طبیعی، فرایند تولید محصولات کشاورزی را توسعه داده و باعث  افزایش میزان تولید در سطح، کاهش هزینه تولید، جلوگیری از هدر رفت منابع و تولید محصولات کاملا اورگانیک می‌شود.

مدیرعامل شرکت کشت آب پایدار در مورد ظرفیت تولید در این سیستم در مقایسه با حوضچه‌های دیگر گفت: متراژ استخر پرورش ماهی ما 280 مترمربع است که مشابه استخر دو هکتاری 8 تن ماهی تولید می‌کند. این درحالی است که مصرف آب استخر 2 هکتاری 787 متر مکعب و استخر ما 7 مترمکعب است. همچنین برای گلخانه هم در شکل استاندارد میزان مصرف آب 25 مترمکعب در روز است که گلخانه ما 7 مترمکعب در روز آب مصرف می‌کند. علاوه بر آن آب بستر گلخانه‌ها به دلیل آلایندگی باید تعویض شود اما آب مصرفی گلخانه‌های ما به منظور پرورش ماهی استفاده می‌شود و آلایندگی زیست محیطی در این چرخه حذف می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر سالانه 12 تن ماهی به علاوه 20 تن گوجه زیتونی و 3 تن گوشت بلدرچین و 9 تن تخم بلدرچین تولید می‌کنیم.

مدیر عامل شرکت کشت آب پایدار زنجان با اشاره به دریافت تسهیلات نمونه‌سازی و تولید صنعتی از صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: برای نمونه‌سازی سیستم بازچرخانی آب 3 میلیارد تومان و برای تولید انبوه محصول نیز نیز 2.6 میلیارد تومان تسهیلات تولید صنعتی از صندوق نوآوری دریافت کردیم. همچنین برای توسعه و خرید زمین در نظر داریم که در طرح هم‌سرمایه‌گذاری با صندوق نوآوری و شکوفایی نیز مشارکت کنیم که در مرحله ارزیابی قرار دارد.

سرابی در مورد مزایای اقتصادی این طرح گفت: با رویکرد استفاده از آب موجود به عنوان سرمایه ثابت می‌توان راهکار ارزنده‌ای برای برون‌رفت دولت از بحران آب پیدا و انقلابی در کشاورزی ایجاد کرد. بازگشت سریع سرمایه به دلیل استفاده از امکانات و تجهیزات مشابه منجر به کاهش قابل توجه هزینه‌های تولید می‌شود.

گلایه از محرومیت شرکت‌های واسط و فناور از عنوان "دانش‌بنیانی"جزئیات جدید از سنگ‌اندازی دولت در مسیر توسعه "فعالیت‌های دانش‌بنیان" کشورپشت‌پرده احراز بی‌قاعده برخی شرکت‌ها به عنوان "دانش‌بنیان!"

 

 

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان شرکت های دانش بنیان صندوق نوآوری و شکوفایی سیستم بازچرخانی آب تولید محصولات دانش بنیان پرورش ماهی گلخانه ای سه حوزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۵۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو پژو در چهارمحال و بختیاری + فیلم

بهنام خسروی معاون امور صنایع صمت چهارمحال و بختیاری گفت: شرکت دانش بنیان در شهرکرد با تولید انبوه توانسته نیاز کشور به محور چرخ خودرو یا همان اکسل را به روش دانش بنیان تأمین کند.

وی افزود: این شرکت با درجه دانش بنیان یک، سالانه ۴۰۰ هزار اکسل گروه خودرو‌های پژو را برای شرکت ایران خودرو تولید می‌کند.

خسروی با اشاره به اینکه دستگاه هیدرو فورمیک هم در همین شرکت ساخته شده است، گفت: در این روش قطعه‌های فلزی با فشار سیال تغییر حالت می‌دهند.
وی اظهار کرد: برای این طرح نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.

بیشتر بخوانید

ساخت ضدیخ جایگزین نمک جاده در چهارمحال و بختیاری

خسروی گفت: پس از تحریم ها، شرکت پژو فرانسه از تحویل مستقیم این قطعه خودداری کرد که صنعتگران شهرکرد با کمک دانشگاه صنعتی اصفهان، طی سه سال تحقیق و توسعه موفق به کسب دانش هیدرو فورمیک شدند.

استفاده از مواد اولیه داخلی، ایجاد ارزش افزوده، قیمت به صرفه و کیفیت همتراز اروپا از مزیت‌های اکسل ایرانی است که سالانه مانع خروج حدود ۳۰ میلیون دلار ارز از کشور می‌شود. در دنیا این دانش نوین در صنایع هوا فضا و موشکی هم کاربرد بسیاری دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ابداع شرکت دانش‌بنیان سمنانی به کمک پرورش‌دهندگان ماهی آمد
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو پژو در چهارمحال و بختیاری + فیلم
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان