Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از آستان نیوز، اینکه با امکانات معمولی موجود در یک‌خانه روستایی مناطق محروم، اشتغالی زودبازده ایجاد شود که ماهانه ۲ تا ۲.۵ میلیون به درآمد خانواده اضافه کند، کار دشواری نیست، اگر همتی باشد و حمایتی؛ همان کاری که آستان قدس رضوی به‌عنوان متولی پیشرفت منطقه‌ای برخی مناطق محروم کشور اجرایی کرده و تازه‌ترین آن نیز طرح پرواربندی بلدرچین در روستای شیر تپه سرخس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسسه عمران و توسعه رضوی که در حال حاضر مسئول پیشرفت منطقه‌ای چند نقطه کشور ازجمله شهرستان سرخس است؛ درزمینهٔ محرومیت‌زدایی و ایجاد اشتغال پایدار، اقدامات قابل‌توجهی داشته است. اقداماتی که بخشی از آن در حوزه پرورش دام و طیور در نقاط روستایی این شهرستان‌ها بوده و علاوه بر ایجاد اشتغال برای روستاییان، در رونق تولید این محصولات نیز مؤثر بوده است. تازه‌ترین این اقدامات، اجرای طرح پرواربندی بلدرچین در روستای شیر تپه سرخس است که زمینه اشتغال پایدار برای مردم این منطقه را فراهم کند.

درآمد پایدار با کمترین امکانات خانگی

پروژه پرواربندی بلدرچین در خانه‌های روستایی شهرستان سرخس که ذیل ایجاد زنجیره‌های ارزش در مناطق هدف انجام‌شده، یکی از طرح‌های کمک معیشتی است که در دستور کار موسسه عمران و توسعه رضوی بود و اکنون به ثمر نشسته است.

مدیر پیشرفت منطقه‌ای موسسه عمران و توسعه رضوی می‌گوید: پرواربندی بلدرچین، که در روستای شیر تپه شهرستان سرخس اجرایی شده با کمترین امکاناتی که معمولاً در هر خانه روستایی وجود دارد، درآمد ماهانه ۲تا ۲.۵ تومان را برای هر خانوار به همراه خواهد داشت.

آغاز طرح با پرورش ۱۶ هزار بلدرچین

حجت‌الاسلام محمدمهدی زردوزنیا ادامه می‌دهد: این طرح از اواسط فروردین‌ماه و با پرورش ۱۶ هزار قطعه بلدرچین در چند خانه روستایی آغاز شد که دوره پرورش آن‌ها در هفته اول خردادماه پایان یافت و بلدرچین‌ها به کشتارگاه مشهد منتقل و پس از بسته‌بندی بهداشتی، برای فروش در بازار توزیع شد.

برنامه‌ریزی برای توسعه طرح در سایر روستاهای سرخس

او ادامه می‌دهد: در راستای دستیابی به اهداف و برنامه‌های بلندمدت خود، تلاش می‌کنیم در سال ۱۴۰۰ برای حداقل ۵۰ خانوار در روستای شیر تپه درزمینهٔ پرواربندی بلدرچین اشتغال ایجاد کند و هنگامی‌که زنجیره مذکور در سرخس کامل شود، این طرح در تمامی روستاهای این شهرستان قابل توسعه و اجرا خواهد بود.

پیش‌بینی طرح‌هایی اشتغال‌زایی زودبازده

مدیر پیشرفت منطقه‌ای موسسه عمران و توسعه رضوی ادامه می‌دهد: معمولاً بازه ثمر دهی برنامه‌های اشتغال پایدار بیش از یک سال است اما با توجه به مشکلات اقتصادی و محدودیت‌های موجود در روستاها، گاهی در کنار این اشتغال‌زایی پایدار، برنامه‌ای کمک معیشتی مانند پرورش بلدرچین در نظر گرفته می‌شود که دوره گردش آن کوتاه است تا بتواند بخشی از نیازهای ضروری خانوار را پوشش دهد.

او ادامه می‌دهد: موسسه پس از شناسایی افراد جویای کار، آموزش‌ها و مهارت‌های لازم را به همراه خدمات عمومی و تخصصی در خصوص پرورش بلدرچین به افراد ارائه کرد تا درنهایت علاوه برافزایش اشتغال، وضعیت محرومیت در منطقه بهبود پیدا کند.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

 

منبع: فارس

کلیدواژه: پرورش بلدرچین سرخس اشتغال پایدار پیشرفت منطقه ای ادامه می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۰۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال نوشهر در سامانه رصد

ایسنا/مازندران رئیس اداره کار،تعاون و رفاه اجتماعی نوشهر با اشاره به ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال در سامانه رصد گفت: این عدد ۱۳۹ درصد ثبت اشتغال را نشان می‌دهد همچنین ۱۰۰ میلیارد تسهیلات اشتغال‌زایی پرداخت شد.

«آدینه عمویی»، ۱۲ اردیبهشت در نشست خبری با خبرنگاران عضو انجمن روزنامه‌نگاران غرب مازندران در چالوس با بیان اینکه شهرستان نوشهر در ارزیابی عملکرد اداره کل رتبه نخست را در سال ۱۴۰۲ کسب کرد، افزود: درحوزه های مختلف روابط کار و بیمه سال قبل ۶۱۸ مورد دادخواست واصله در هیأت‌های رسیدگی تشخیص و حل اختلاف مطرح شد که از این تعداد ۳۰  درصد آرای سازشی صادر شد و از مجموع رای‌ها نیز پنج درصد در دیوان عدالت نقض و بازگشت داده شد.

وی از موارد مهم را بیمه بیکاری کارگران دانست و گفت: ۳۱۴ مورد مقرری بگیر بیمه بیکاری, ۲۳ نفر اشتغال مجدد در واحدهای کاری،۵۴ مورد کشف اشتغال پنهان،۴۷ مورد معرفی به مرکز فنی حرفه‌ای و ۱۷۰ نفر هم پایان مقرری بگیر بیمه بیکاری در شهرستان داشتیم.

وی به ۸۵۵ مورد بازرسی ادواری،موردی و حوادث ناشی از کار را در این شهرستان اشاره کرد و افزود: بازدید از کارگاه‌های پرخطر در سازمان و تهیه گزارش از اتباع خارجی منجر به شناسایی ۸۷ مورد و یک میلیارد و ۵۵۴ میلیون تومان جریمه شد.

رئیس اداره کار،تعاون و رفاه اجتماعی نوشهر به ثبت دوهزار و ۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال در سامانه رصد اشاره کرد و گفت: این عدد  ۱۳درصد ثبت اشتغال را نشان می‌دهد همچنین ۱۰۰ میلیارد تسهیلات اشتغال‌زایی پرداخت شد.

عمویی با اشاره به افتتاح دو دفتر مشاوره شغلی و کاریابی جدید در این شهرستان, مجموع دفاتر کاریابی را چهار مورد عنوان کرد و ادامه داد: در این شهرستان سه دفتر کارفرمایی نیز فعال است.

وی نرخ بیکاری در این شهرستان هشت درصد اعلام کرد و متذکر شد: در سال گذشته پنج مورد تشکیل شرکت تعاونی داشتیم و مقدمات شرکت تعاونی توسعه عمران در دست اقدام است.

رئیس اداره کار، تعاون و تعاون اجتماعی خاطر نشان کرد: از مجموع ۶۰۰ شرکت تعاونی این شهرستان تنها ۱۸۶ شرکت تعاونی فعال است و مابقی راکد و نیمه راکد است.

عمویی بیان کرد: اولویت ما این است که شرکت تعاونی‌های توسعه روستایی خدمات ویژه ارائه دهند که سال گذشته یک مورد ثبت شده بود.

وی با بیان اینکه حداقل ۲۰نفر از افراد سرپرست خانواده می‌توانند عضو این شرکت تعاونی شوند، عنوان کرد: اگر شرکت تعاونی روستایی طرحی داشته باشد بصورت بلاعوض و تسهیلات چهار درصدی  پرداخت می‌شود.

این مسئول کمبود شدید نیرو را در این اداره یکی از مهم‌ترین مشکلات برشمرد و گفت: طبق چارت سازمانی ۱۳ نفر نیرو باید باشد اما با توجه به بازنشستگی و انتقال برخی همکاران، در حال حاضر تنها هفت نیرو داریم که کار ما را سخت کرده است.

عمویی نمونه این کمبود نیرو را در بازرسی‌ها اعلام کرد و یادآور شد: در این اداره باید سه نفر در بخش بازرسی باشند اما تنها یک نفر هست که کار را سخت کرده است.

وی در ادامه به طرح کالا برگ اشاره کرد و گفت: طرح سه ماهه فجرانه در ابتدا تنها در فروشگاه‌های بزرگ قابل دریافت بود اما بعد به ۱۰۰ فروشگاه افزایش یافت که ۲۲۰ هزار تومان به ازای خرید به صورت کالا به واجدین شرایط داده شد.

رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی به طرح جدید «یسنا» اشاره کرد و متذکر شد: این طرح مربوط به مادران فرزندان زیر ۲سال است که در دهک‌های یک تا سه تا ۶۰۰ هزار تومان می‌توانند پوشک و اغذیه دریافت کنند.

انتهای پیام

                                                                                   

دیگر خبرها

  • شهرک صنفی بازیافت ضایعات در همدان ایجاد می‌شود
  • ایجاد اشتغال برای بیش از 7 هزار نفر توسط صندوقهای قرض الحسنه بسیج سازندگی
  • ۹۶ درصد اشتغال تعهد شده در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده است
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • ۱۷۱ معتاد بهبود یافته شاغل شدند
  • اشتغال ۱۷۱ نفربهبودیافته زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی
  • اشتغال 171 نفربهبودیافته زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی
  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال نوشهر در سامانه رصد
  • ایجاد دهکده لجستیکی مرزی سرخس